FitSplit RCK je sudjelovao na sajmu Dubrovnik EXPO23 u Dubrovniku, koji je najveći diseminacijski događaj za projekte uspostave RCK.
Svaka dobra štorija o spizi ne bi bila potpuna bez kapljice dobrog vina pa je ova hvalevrijedna priča zaokružena u četvrtak, 19. listopada, festivalom „Poljubi me vinom“, održanom u restoranu Zrno Soli.
Završili su Gastro dani Regionalnog centra kompetentnosti tijekom kojih su splitska dica proteklog tjedna prezentirala jela koja bi se slobodno mogla naći i u ponudi restorana s Michelinovom zvjezdicom.
Učenice četvrtog razreda Lorena KJelović i Margita Zirojević sudjelovale su u Puli od 3. do 6.10.2023. na natjecanju pod nazivom „ JUNIOR SOMMELIER CUP“.
Simbioza svih dionika koji kreiraju hrvatski turizam, od početnog dijela koji obuhvaća obrazovanja u srednjim strukovnim školama, do onog koji kreira zakone u sklopu rada Ministarstva turizma i sporta, itekako je bila vidljiva tijekom trodnevne manifestacije pod zajedničkom agendom – Strategija razvoja hrvatskog turizma!
U Ohridu, Sjeverna Makedonija od 28.09. do 01.10.2023. održano je međunarodno natjecanje koje je okupilo učenike iz 15 turističkih i ugostiteljskih škola sa prostora bivše države koji su se natjecali u tri discipline...
Povodom Svjetskog dana turizma i Dana škole, učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i partnerskih škola su, uz podršku Turističke zajednice grada Splita te mentoriranje poznatih chefova Hrvoja Zirojevića, Nikše Bobana, Stipe Šušnjare, Tonija Bobana i cocktail majstora Jure Vojkovića, Rivu i Prokurative obojali u zeleno te počastili Splićane i turiste koktelima i mediteranskim specijalitetima.
Učenici, koji su najvećim dijelom i nositelji manifestacija, uz podršku svojih nastavnika i poznatih eno i gastro stručnjaka iz realnog sektora imaju zadatak svojim rukama, pričama i kreacijama predstaviti glavne smjernice održivog turizma čiji je fokus ove godine, prema smjernicama UNWTO-a, na zelenom.