Preskoči na sadržaj

Novosti

Edukacija u Bolonji, 26.6 – 30. 6. 2023. Izrada sladoleda, upravljanje i održavanje uređaja pri "Gelato University Carpigiani"


Edukacija u Bolonji, 26.6 – 30. 6. 2023. Izrada sladoleda, upravljanje i održavanje uređaja pri "Gelato University Carpigiani"

Gelato University Carpigiani

Tvrtka Carpigiani glasi za najpoznatiji brend u svijetu sladoleda, a smjestila se u Anzola dell'Emilia, u  neposrednoj blizini Bolonje.. Tvrtka posluje od 1946. godine, a od 2005. godine u sklopu tvrtke otvoren je i Gelato University Carpigiani koji nudi obuku svim svojim polaznicima, kako na radu na svojim strojevima, tako i pri izradi samih sladoleda. Za edukaciju nije potrebno nikakvo prethodno slastičarsko znanje, a edukacija se sastoji od tri djela osnovni, srednji i napredni, u trajanju od 3 tjedna. Svaka edukacija je zasebna, a za prelazak na višu razinu potrebno je proći prethodnu. Nastava se sastoji od teorijskog dijela uz pokaznu vježbu mentora, a traje od 9 do 14 sati. Praktični dio nastave se odvija od 15 do 17 sati, u 12 grupa, po 2 polaznika u grupi. U prosjeku se svaki dan napravi oko 110 kilograma različitih sladoleda, ovisno o vježbi, a sav sladoled koji se ne iskoristi tvrtka donira raznim udrugama u Bolonji.

Naši nastavnici:
Cvita Lolić, Ronald Topalović i Ante Papić su položili osnovni tečaj za izradu sladoleda te upotrebu strojeva za različite metode izrade sladoleda.


Galerija