Posebne čestitke upućujemo onima zbog kojih smo tu, a to su naši učenici.
Kroz projekt su razvijeni novi standardi zanimanja, skupovi kompetencija, standardi kvalifikacija, obrazovni programi za stjecanje kvalifikacija i strukovni kurikulumi.
Na studijsko putovanje za potrebe projekta “Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva ” otputovali su nastavnici Turističko ugostiteljske škole, Split (RCK Tuš Split), partnerskih škola (SŠ “Braća Radić”, SŠ “Blaž Jurjev Trogiranin” i SŠ “Bol”) te predstavnici hotela Radisson Blu Split.
Kroz projekt vrijedan 9.864.689,68 EUR / 74.325.504,37 HRK, kojeg je u stopostotnoj vrijednosti financirala Europska unija sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u protekle tri godine održan je niz događanja i programa u svrhu modernizacije strukovnog obrazovanja.
Studeni će u kalendaru Turističko-ugostiteljske škole Split ostati upisan kao mjesec u kojem su se nanizala priznanja za rad njihovih učenika i nastavnika i to na domaćoj i međunarodnoj razini.
Završili su Gastro dani Regionalnog centra kompetentnosti tijekom kojih su splitska dica proteklog tjedna prezentirala jela koja bi se slobodno mogla naći i u ponudi restorana s Michelinovom zvjezdicom.
Učenice četvrtog razreda Lorena KJelović i Margita Zirojević sudjelovale su u Puli od 3. do 6.10.2023. na natjecanju pod nazivom „ JUNIOR SOMMELIER CUP“.
Povodom Svjetskog dana turizma i Dana škole, učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i partnerskih škola su, uz podršku Turističke zajednice grada Splita te mentoriranje poznatih chefova Hrvoja Zirojevića, Nikše Bobana, Stipe Šušnjare, Tonija Bobana i cocktail majstora Jure Vojkovića, Rivu i Prokurative obojali u zeleno te počastili Splićane i turiste koktelima i mediteranskim specijalitetima.